Thursday, 10 April 2014

coklat oh coklat ^O^

 assalamualaikum...
tengah-tengah malam beberapa hari yang lepas.. akak ada buat coklat, banyak sangat.. macam-macam bentuk dan perisa... semuanya untuk majlis yang diadakan dekat sekolah akak.... saja buat suka-suka.. ^^
ape lagi saya pun ada lah tolong sibuk-sibuk sikit touch up coklat tu.. mudah je~ perisa coklat tu beli dah siap pun.. tinggal cairkan saja ^_^ than design lah ikut suke dan warna yang bersesuaian ye... hehe


 yang ini coklat bentuk ros.. tambahkan batang tu je jadilah macam gula-gula... perisanya blueberry, coklat putih (white chocolate) dan coklat biasa.. nyum3!! :) bungkus guna pembalut makanan yang jernih tu je.. lepas tu ketatkan guna dawai halus emas untuk perhiasan.. kemas sikit..


okey, proses membuat coklat ros sedang dijalankan~


done! taDa!!! ni pula, coklat ros perisa oren dan yang pink tu coklat putih yang dibagi sikit warna... nampak menarik kan.. kan3! hehe ^^ saya akui yang ni lebih sedap sebab.. dalamnya di isi biskut Oreo.. ada crispy-crispy bila makan.. :P



seterusnya, coklat hati perisa Oren dan Blueberry... ^_^ bungkus dalam plastik kecil je.. senang keja, ikat dawai dah!.. maklumlah nak kena buat banyak.. mata saya pon dah kecil besar je ni.. O_o hehe (ngantuk)



yang ini pun coklat hati.. tapi guna cetakan yang berbeza sedikit.. perisanya coklat putih dan blueberry.. letak lah sebiji badam buat rasa-rasa dalam coklat ni... sodaPp meyH! (:



ni pun sama saja, perisa blueberry dan coklat putih.. letah gajus sebagai isi dalam coklat... malas punya pasal nak hias lawa-lawa, bungkus saja macam yang tadi-tadi~ hehe 



ni lah gamaknya.. besepah-sepah jenis coklat atas meja.. hihi lepas siap susun, asingkan ikut jenis.. lebihan tu boleh lah kita nikmati tengah-tengah malam buta ni.. haha dah tak sabar nak merasa.... :P ini baru sekali lalu je.. belum belajar yang betul-betul.. insya'Allah next time update yang lebih spesifik cara pembuatan coklat yang yummy ni.. ^_^ okey.. lepas makan coklat barulah nyenyak nak tidur ~ Zzzz... ^^ selamat malam semua~~

1 comment:

Nur Alya said...

macam sedap aje...tolong pos boleh tak..."."